Dag 16 Fredag 17 november

Manila, flyg till San José, båt till Pandan

01:45 Väckning. Bara i stort sett att stänga väskan och checka ut. Jag begriper inte varför flertalet hotell har så små och få hissar.

Självklart var alla på plats före utsatt tid. I bussen delades det ut vatten, tonfiskmacka och melon som frukost.

Vi åkte från inrikesterminalen. En tämligen liten checkin. Gruppvis incheckning. Inte så noga vilket bagage som hörde ihop med vem. Jag fick allas bagagekvitton på mitt boardingkvitto. Alla 6! Så betungande. Men alla fick sitt bagage.

Det regnade när vi landade i San José på ön Mindoro. Riktigt mycket.

Vi delades upp i tre minibussar för en färd på dryga timmen till en båt som skulle transportera oss sista biten. Jag satt och halvsov i bussen och väcktes av en enorm duns. Kändes som vi kört över en rejäl grop. Det dessvärre inte det! Vår chaufför körde helt sonika på en hund och det var den smällen som hördes. De som varit vakna sa att hunden syntes på långt håll och att chauffören inte gjort någon ansats att sänka farten. För fort gick det! Över 100 km/tim förutom då bussarna körde om alla moppar med sidovagn. Lite otäckt med den höga farten med tanke på alla skolbarn på väg till skolan. Lägg därtill att det regnade! Men det värsta var väl att vi inte var bältade!

Två båtar väntade oss. I den ena båten med sittplatser packades vi svenskar så tätt att ingen kunde ta på sig flytvästarna. Alla fick inte plats på den båten. 28 små Filippinerna hade nog fungerat. Men resliga och storvuxna vikingar/nej! Det blev till att följa med i bagagebåten. Jag och fem andra tillhörde den skaran. Det var ståplats. Inte bekvämt. Luktade motorolja och när farten ökades blev det olidligt för öronen. Händerna fick göra nytta som öronproppar.

Passagerarbåten

Bagagebåten

Men på Pandan råder rena rama lugnet. Inget stadsbrus når hit. Bara havets skvalp när våra öron.

Bad och snorkling i regn.

Snorkelsetet fungerar bra. Precis nedanför vår hydda finns en hel del fisk att titta på , mestadels död korall, sköldpaddor, rockor och några växter. Morgondagens båtfärd till Apo Reef inställd då kustbevakningen förbjudit båtar att gå ut. En annalkande tyfon på väg. Skall få namn på T. Alltså 20:e i år. Men inte är vi ledsna för det. Och om vi vore det så dränker vi sorgerna på Pink partyt ikväll.

4 reaktioner på ”Dag 16 Fredag 17 november

  1. baragun 2017-11-17 / 16:56

    Har ni en hydda helt för er själva? Hoppas solen snart visar sig o att ni slipper för mycket besvärligheter i samband med tyfonen. Fågeln är jättefin, – men vad äter den??

    Gilla

    • wmajvor 2017-11-19 / 11:13

      Den som det visste! Vi delar hydda med gemensam toa/dusch. Saltvattensdusch. Finns färskvatten i tunna som fylls på dagligen . Fungerar bra!

      Gilla

  2. ihuvudetpaewa 2017-11-18 / 07:04

    Måste vara skönt med vågskvalp efter alla andra ljud. Vilka äventyr ni råkar ut för.

    Gillad av 1 person

Lämna en kommentar